Kolozsvári Biológus Napok

A tudományos konferenciáknak több funkciójuk is van: túl a tudományos eredmények felmutatásán és megvitatásán, fontos irányadó-útmutató szereppel is rendelkeznek. A Kolozsvári Biológus Napok ennek a szerepnek a tudatos felvállalásával jött létre 2000 tavaszán.

Egyrészt a fiatal, biológiával foglalkozó szakemberek tudományos szemléje, másrészt a mindenkori egyetemi hallgatóknak irányadó jellegű rendezvény az aktuális kutatások jellege, minősége tekintetében. Természetesen egyúttal megnyilvánulási lehetőséget is jelent számukra. A rendezvény tudományos jelentőségét emeli az a tény is, hogy az itt elhangzó előadások doktori értekezések, államvizsga szakdolgozatok, vagy egyéb, kifejezetten önálló kutatások részei, eredményei. A tudományos szempontból hátrányos belterjességet elkerülendő: a kivonatfüzet kétnyelvű (magyar-angol), s így lehetővé válik a szélesebb körű ismeretterjesztés is.

A rendezvény szervezői a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia Kar Magyar Biológiai és Ökológiai Intézete, az Apáthy István Egyesület és a MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottság Biológiai és Ökológiai Szakbizottsága. A szervezésben aktívan besegíte a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSz) Biológia és Ökológia Szakosztálya (BÖSZ) is. Ezen a tudományos konferencián tehát minden olyan  romániai vagy Erdélyhez kutatásai révén különösen kötődő fiatal magyar szakember részt vehet, aki önálló kutatásainak eredményeit szeretné bemutatni, megvitatni. Természetesen a hallgatóság soraiban bárkit szívesen látunk. Az előadások helyszíne a Biológia és Geológia Kar Mikó-kerti épületének Gerinctelen Állatrendszertan Előadóterme (SZN) (Mikó (Clinicilor) utca, 5-7 szám).

A Kolozsvári Biológus Napok rendszeres támogatói

 

Bethlen Gabor Alapcommunitas_vizszintes

 

Médiapartnereink

transindex-logo NEW

mRNS.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: